Termijnen en tarieven

Wat kan er uitgeleend worden?

Per lenerskaart mag je 15 stuks lenen, vrij te combineren (boeken, tijdschriften, stripverhalen, cd’s, dvd’s e.a.).

Wanneer moet ik mijn materialen terugbrengen?

De uitleentermijn voor alle materialen is 4 weken.

De uiterste datum waarop je de geleende materialen moet terugbrengen staat op het uitleenticket vermeld. Dit krijg je mee nadat je materialen ingescand zijn.
Als we in het bezit zijn van je e-mailadres dan krijg je gratis herinneringsmails om je te melden wanneer materialen bijna binnengebracht moeten worden.

Verlengen van materialen

Je kan je boekmaterialen en cd’s verlengen indien deze niet gereserveerd zijn door een andere lener.

Hoe kan ik verlengen?

• Aan de balie
  • Telefonisch: 03 354 28 08
  • Online: Mijn bibliotheek”.
    Doe je dit voor de eerste keer dan moet je ook een profiel aanmaken. Je kan op de site je materialen verlengen.

Te laat

Breng je je materiaal te laat terug? Dan betaal je € 0,15 per materiaal per dag.
Er komen nog extra administratiekosten bij:
eerste en tweede aanmaning (per e-mail of per brief): € 0,50
aangetekende zending (derde aanmaning): posttarief

Boeken van een andere bibliotheek

Ben je op zoek naar een boek dat je niet kan vinden in onze bibliotheek? Dan is het mogelijk om deze over te laten komen van een andere bibliotheek. Deze dienst kost 5 euro.
Wanneer het boek beschikbaar is in één van de Bibburen, dan raden we aan om dit zelf te gaan halen. Je kan in alle bibliotheken van de Bibburen gratis lid worden.

Printen / Kopiëren

In de bibliotheek kan je printjes of kopietjes maken.
Zwart wit: € 0,05
Kleur: € 0,12

Koffie of thee

Wil je graag iets drinken bij je krant? Dan kan je gebruik maken van onze koffiehoek. Een koffie of thee kost 1 euro.