Richtlijnen bibliotheek tijdens Corona

Samen houden we het gezond:

• Blijf thuis als jijzelf of een huisgenoot één van de volgende klachten heeft: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.
  • Ontsmet altijd je handen bij het binnenkomen, je gebruik maakt van een computer, een krant of tijdschrift wil consulteren of een kopie wil maken.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar (binnen en buiten het gebouw) en vermijd fysiek contact.
  • Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.
  • Er kunnen 15 mensen / gezinnen tegelijk materialen kiezen in de bib. Hiervoor staan er mandjes aan de ingang.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Raak bij het zoeken zo weinig mogelijk aan en kies doelgericht. Je kan thuis op voorhand onze catalogus raadplegen via wommelgem.bibliotheek.be.
  • Alle computers in de bibliotheek zijn voorzien van een speciaal toetsenbord en muis. Ontsmet je handen voor het gebruik van een internet- of cataloguscomputer.

Wat kan voorlopig nog niet?

• Je kan nog niet met elkaar afspreken in de bib.
  • Er gaan momenteel geen activiteiten/evenementen door in de bib.
  • Er kan niet gespeeld of gekleurd worden in het kinderhoekje.
  • De Babbelbib gaat tot nader order niet door.
  • De toiletten zijn enkel toegankelijk om de handen te wassen of bij hoogdringendheid.